Hyppää sisältöön
Media

Turvapaikkaprosessia koskevan selvityksen tekijä on valittu

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 11.1.2019 13.23
Uutinen

Turvapaikkaprosessia koskevan riippumattoman selvityksen tekijäksi on valittu Owal Group. Sisäministeriö valitsi tekijän avoimella kilpailutuksella, joka käynnistyi marraskuussa 2018. Koko turvapaikkaprosessia tarkastelevan selvityksen on tarkoitus valmistua kesällä 2019.

Riippumattoman selvityksen tarkoituksena on muun muassa tunnistaa turvapaikkaprosessin kehittämistarpeet sekä tarkastella viranomaisten välisiä toimintatapoja ja hallinto-oikeuksien toimintamalleja turvapaikka-asioissa. Tavoitteena on selvittää, kuinka turvapaikkaprosessia voitaisiin jatkossa sujuvoittaa, prosessin laatua parantaa ja sen kestoa lyhentää huolehtien samalla turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta yhä paremmin.

Selvityksellä halutaan tuoda julkisen keskustelun tueksi tutkittua tietoa turvapaikkaprosessista kokonaisuutena. Vastaavaa koko menettelyn ja eri viranomaiset kattavaa selvitystä ei ole aiemmin tehty.

Selvityksen tekijä tulee kokoamaan työn tueksi laaja-alaisen asiantuntijaryhmän, jossa ovat edustettuina muun muassa järjestöt ja turvapaikka-asioissa mukana olevat viranomaiset.

Selvitykselle ei aseteta ohjausryhmää, mutta käytännön työn ohjauksesta vastaa sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosasto ja kehittämisjohtaja Harri Martikainen.

Lue lisää:
Sisäministeriö käynnistää riippumattoman selvityksen turvapaikkaprosessista (tiedote 30.11.2018)

Lisätietoja:

kehittämisjohtaja Harri Martikainen, sisäministeriö, p. 0295 488 512, [email protected]
johtaja Risto Karinen, Owal Group, p. 050 535 1820, [email protected]