Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Akseli Koskela blir statssekreterare för inrikesminister Ohisalo

Inrikesministeriet
12.8.2021 13.56
Pressmeddelande 97/2021
Akseli Koskela.

Politices magister Akseli Koskela har utnämnts till inrikesminister Maria Ohisalos nya statssekreterare den 12 augusti 2021. Tidigare statssekreterare Olli-Poika Parviainen blir stadsdirektör för Tavastehus.

Akseli Koskela kommer till inrikesministeriet från Teknologiindustrin rf där han arbetade som chef för EU-strategiarbetet. Före utnämningen till statssekreterare har Koskela arbetat med att bereda EU-politiken vid bland annat arbets- och näringsministeriet, undervisnings- och kulturministeriet och statsrådets kansli. Dessutom har Koskela arbetat med olika företag, bland annat i fråga om snabbare internationella rekryteringar.

– Det är en ära att få arbeta vid inrikesministeriet med Finlands inre säkerhet. Säkerheten är den grund på vilken hela samhällets funktionssäkerhet byggs. Vår säkerhet påverkas allt mer av vad som händer i omvärlden och hur vi hanterar de utmaningar som klimatförändringar, fler extrema väderfenomen, en åldrande befolkning, urbaniseringen och utslagning innebär. Finland är en exportekonomi som är större än sin storlek, och därför är det fint att stödja minister Ohisalo och Finlands regering i att främja även den finländska, digitala gröna konkurrenskraften, säger Koskela.

Jarno Lappalainen, Milja Henttonen, Sami Kerman, Heikki Sairanen och Tiina Kivinen fortsätter som minister Ohisalos specialmedarbetare.

Mer information:
Akseli Koskela, statssekreterare, tfn 044 2771780, [email protected]