Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Jukka Vornanen inleder sitt arbete som inrikesminister Mikkonens specialmedarbetare

Inrikesministeriet
19.11.2021 12.59
Pressmeddelande
Jukka Vornanen.

Jukka Vornanen inleder sitt arbete som inrikesminister Krista Mikkonens specialmedarbetare fredagen den 19 november. Vornanen ansvarar för frågor som gäller den inre säkerheten, det vill säga polisen, gränssäkerheten, nödcentralsverksamheten och räddningsväsendet.

Vornanen är filosofie magister. Han har varit minister Mikkonens specialmedarbetare vid miljöministeriet sedan september 2021. Under åren 2013–2021 var Vornanen stadsfullmäktigeledamot och ledamot av stadsstyrelsen i Åbo. Åren 2017–2021 var Vornanen vice ordförande för Åbo stadsstyrelse och ordförande för den koncernsektion som ansvarar för stadens ägarstyrning.

Som inrikesministerns specialmedarbetare fortsätter utöver Jukka Vornanen också Tiina Kivinen, som ansvarar för frågor som gäller EU-ärenden, migration, asylpolitik och underrättelseinhämtning, samt Heikki Sairanen, som ansvarar för frågor som gäller den ekonomiska politiken. Specialmedarbetarna Jarno Lappalainen och Milja Henttonen övergår till miljö- och klimatminister Emma Karis stab.

Kontaktinformation:  
Jukka Vornanen
ministerns specialmedarbetare
tfn 040 593 6791
[email protected]