Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Sisäministeri Ohisalo Maltalle keskustelemaan Välimeren turvapaikanhakijatilanteesta

Sisäministeriö
20.9.2019 15.30
Tiedote 70/2019

Sisäministeri Maria Ohisalo osallistuu 23. syyskuuta Maltalla Välimeren tilannetta koskevaan kokoukseen, jonka Maltan sisäministeri on kutsunut koolle. Saksa, Ranska, Malta ja Italia ovat pyrkineet löytämään väliaikaista ratkaisua Välimereltä pelastettujen turvapaikanhakijoiden jakamiseen EU-alueella. Neljä maata tapaavat nyt sopiakseen yhteisestä lähestymistavasta kesän aikana tehtyjen valmistelujen pohjalta. Suomi osallistuu kokoukseen tarkkailijan roolissa EU:n neuvoston puheenjohtajana.

– Tavoitteena on saada kattava tilannekuva siitä, missä Välimeren muuttoliikkeen ja etenkin tämän väliaikaisen mekanismin suhteen mennään. Tapaan Maltalla tässä tarkoituksessa myös EU:n turvapaikkavirasto EASO:n johtoa, ministeri Ohisalo kertoo.

Suomi etsii puheenjohtajamaana ensisijaisesti kestävää ratkaisua, jolla uudistetaan yhteinen eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä ja tehdään siitä toimiva. Samalla on osoittautunut välttämättömäksi etsiä väliaikaisia järjestelyjä akuutteihin maihinnousutilanteisiin.

Lisätietoja:

ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, p. 040 720 2216, [email protected]
ministerin erityisavustaja Sami Kerman, p. 050 477 8348, [email protected]