Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Flaggningen den 1 maj tillägnas i år dem som arbetar mot coronaviruset

Inrikesministeriet 29.4.2020 12.37
Pressmeddelande 35/2020
Finlands flagga.

Den 1 maj vajar flaggorna för det finländska arbetet. I dessa exceptionella tider arbetar många under krävande förhållanden för att bekämpa coronaviruset.

Inrikesministeriet rekommenderar att flaggningen den 1 maj i år tillägnas särskilt alla dem som arbetar mot coronaviruset. Hälso- och sjukvårdspersonalen arbetar dagligen i frontlinjen för att bekämpa coronaviruset, likaså personalen inom äldreomsorgen. Även till exempel poliserna, gränsbevakarna, lärarna, de anställda inom kollektivtrafiken, städarna, kassapersonalen och många andra yrkesmänniskor arbetar under förhållanden som coronaviruset har försvårat.

– Den 1 maj firar vi det finländska arbetets dag och också vårens ankomst. Under coronavirusepidemin är det viktigt att tacka i synnerhet dem som också under undantagsförhållanden håller samhällets vitala tjänster i gång. Många av dem har inte möjlighet att övergå till distansarbete och många har varit tvungna att snabbt planera om sitt arbete helt och hållet, konstaterar inrikesminister Maria Ohisalo.

Flaggningen börjar kl. 8 och slutar kl. 21.

Ytterligare information:
Hanne Huvila, ledande sakkunnig, tfn 0295 488 313, [email protected]