Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvoston rakennuksissa liputetaan Ukrainan tueksi 24.2.

sisäministeriöulkoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.2.2023 14.50
Tiedote

Perjantaina 24.2. tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän laittoman hyökkäyssodan. Valtioneuvosto osoittaa tukeaan Ukrainalle liputtamalla Suomen ja Ukrainan lipuilla 24.2.

Valtioneuvoston linnan ja Merikasarmin päälipputangoissa liputetaan Suomen valtiolipulla. Senaatintorilla Valtioneuvoston linnan edessä sekä Merikasarmin aukion lippurivistöissä taas nostetaan salkoon Ukrainan liput. Muissa valtioneuvoston rakennuksissa liputetaan Suomen ja Ukrainan lipuilla. Valtioneuvoston linnan ja Senaatintorin liputus jatkuu kello 20 saakka, jolloin Senaatintorilla vietettävä tilaisuus päättyy. Myös Helsingin yliopiston päärakennus osallistuu liputukseen Senaatintorilla.

Liputukseen voivat yhtyä kaikki halukkaat. Liputtaa voi joko Suomen tai Ukrainan lipulla tai molemmilla. Toisen valtion lipulle on tapana osoittaa vastaavaa kunnioitusta kuin Suomen lipulle, joten sisäministeriö suosittaa, että liputuksessa noudatetaan samoja periaatteita kuin Suomen lipulla liputettaessa. Lippu nostetaan salkoon kello 8 aamulla ja lasketaan auringon laskiessa. 

Kun vierekkäisiin salkoihin nostetaan sekä Suomen että Ukrainan liput, asetetaan Suomen lippu heraldisesti arvokkaimpaan asemaan eli katsojasta vasemmalle.

Lisätietoja:
asiantuntija Aino Tuovinen, sisäministeriö, p. 0295 488 317, [email protected]
johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 220,  [email protected]