Kansainväliset vierailut Jenna Kuitusen arkipäivää

Olen kansainvälisten asioiden sihteeri Jenna Kuitunen ja työskentelen ministeriön kansainvälisten asioiden yksikössä.

Jenna Kuitunen

Minkälaisia tehtäviä teet ministeriössä?

Pääasiallinen tehtäväni on ministerin, valtiosihteerin ja kansliapäällikön kansainvälisten tapaamisten ja vierailujen koordinaatio sekä niihin liittyvät käytännön järjestelyt. Tämä kokonaisuus pitää jo sisällään hyvin erilaisia ja vaihtelevia tehtäviä.

Vastuulleni kuuluu myös pohjoismainen yhteistyö, johon on tarkoitus pureutua koko ministeriössä kevään aikana entistä aktiivisemmin. Näiden tehtävien lisäksi osallistun osastojen kansainväliseen toimintaan tarpeen mukaan.

Työtehtäväni ovat vaihtelevia eikä tehtävässäni pääse kyllästymään. Koordinaatioyksikössä työskentelyssä parasta on se, että pääsee näkemään koko ministeriön toimintaa ja olemaan osana horisontaalisia projekteja.

Mikä nyt on ajankohtaista työssäsi?

Ylimmän johdon ulkomaanmatkat ovat työllistäneet vielä alkuvuonna, mutta nyt ajatukset siirtyvät tulevan hallituskauden suunnitteluun. Hallituksen vaihdos vaikuttaa koko ministeriön toimintaan ja myös omaan yksikkööni. Valmistaudumme tämän hallituskauden päättymiseen ja uuden ministerin perehdyttämiseen.

Pohjoismaisella työkentällä tapahtuu paljon koko talossa ja valmistaudumme useammalla foorumilla Suomen puheenjohtajuuskausiin.

Miten päädyit ministeriöön töihin?

Tulin ministeriöön ensin harjoittelijaksi. Harjoittelun jälkeen jäin tekemään lopputyötäni toimeksiantona kansainvälisten asioiden yksikölle ja aloitin tämän jälkeen nykyisessä tehtävässäni.

Ennen sisäministeriöön tuloani työskentelin pankkitoimialalla yrityspuolen rahoituspalveluissa useammassa eri tehtävässä.

Miten työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu?

Kansainvälisten asioiden yksikössä tekemistä on enemmän kuin tarpeeksi. Toisinaan työpäivät venyvät iltaan ja kiireellisissä tilanteissa viikonloppusinkin tulee tehtyä töitä.

Opiskelen työn ohella kansainvälistä oikeutta Helsingin yliopistolla, mikä tietysti lohkaisee oman siivunsa vapaa-ajasta.

Välillä työn ja vapaa-ajan yhdistäminen tuottaa haasteita, mutta keskittymisen kannalta on hyväksi irtautua työasioista ja rentoutua, niin jaksaa sitten taas paremmin töissäkin.

Mikä on työssäsi parasta?

Kollegat - yksinkertaisesti. Meillä on hyvä tiimi, jossa vahvaan asiantuntemukseen yhdistyy loistava tiimihenki! Tänne on aina mukava tulla. Ministeriön ylimmän johdon vierailujen siivellä pääsee tutustumaan niin omaan hallinnonalan kuin muidenkin alojen toimintaan.

Julkaistu 8.2.2017