Kriisinhallinta NYT: Keskustelua konflikteista ja rauhanrakentamisesta muuttuneessa turvallisuustilanteessa
Ulkoministeriö järjestää yhdessä kumppaneidensa kanssa kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista esittelevän Kriisinhallinta NYT -tapahtuman keskiviikkona 22. toukokuuta Katajanokan Wanhassa Satamassa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Maailman epävakaa turvallisuustilanne, sodat ja laajamittaiset humanitaariset kriisit, hybridivaikuttaminen ja ilmastonmuutoksen tuomat uhkakuvat lisäävät huolta ja epävarmuutta tulevasta. Diplomatian ja rauhanrakentamisen merkitys korostuu, ja kriisinhallinta on keskiössä monen konfliktialueen vakauttamisessa. Miten, miksi ja missä Suomi tekee kriisinhallintaa ja mitä se tarkoittaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä?
Tule Kriisinhallinta NYT 2024-tapahtumaan kuulemaan, keskustelemaan ja oppimaan muun muassa Suomen kriisinhallinnallisesta tuesta Ukrainalle, Nato-jäsenyyden mukanaan tuomista kriisinhallinnan uusista mahdollisuuksista, ja miten Suomi tuottaa turvallisuutta ja tukee oikeusvaltioperiaatteiden sekä ihmisoikeuksien toteutumista maailmalla siviilikriisinhallinnan kautta.
Paneelikeskusteluissa asiantuntijat pohtivat muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksia kriiseihin, vammaisten henkilöiden asemaa konflikteissa ja rauhanrakentamisen mahdollisuuksia maailman polttopisteissä.
Tapahtumassa voi myös kuulla kriisinhallinnan tehtäviin hakeutumisesta, osallistua työpajoihin ja keskustella kenttätehtävissä palvelleiden asiantuntijoiden kanssa.
Wanhan Sataman keskuskäytävän varrella kriisinhallinnan, rauhanrakentamisen, kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avustustyön toimijat esittelevät työtään. Paikalla on valtion, järjestökentän ja yritysmaailman edustajia.
Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton. Ovet ovat avoinna klo 9–18.
Tutustu koko ohjelmaan ulkoministeriön verkkosivuilla.
Wanhan Sataman osoite: Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki. Saapumisohjeet Wanhan Sataman verkkosivuilla.
Lisätietoja
- Max Hatvala, vastuuvirkamies, siviilikriisinhallinta, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. +358 295 350 443
- Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].