FI SV

Osallistu Otakantaa.fi -kyselyyn rahankeräyslainsäädännön uudistamisesta!

Sisäministeriö 1.11.2016 9.44 | Julkaistu suomeksi 9.2.2017 klo 15.19
Uutinen

Mikä rahankeräyksen malli toimisi mielestäsi Suomessa parhaiten? Tulisiko lupamenettelystä luopua? Entä tulisiko yleishyödyllisyys olla keräysten ehtona myös jatkossa? Käy vaikuttamassa ja osallistu kyselyyn Otakantaa.fi -palvelussa. Tiistaina 1.11. avatussa kyselyssä esitellään lyhyesti neljä alustavaa ehdotusta eri toteuttamismalleiksi.

Rahankeräyksiin liittyvän lainsäädännön uudistamista pohditaan sisäministeriössä. Käynnistetyn esiselvityshankkeen tehtävänä on kartoittaa rahankeräystoiminnan nykytila ja kehittämiskohteet sekä selvittää vaihtoehtoiset toteuttamisvaihtoehdot rahankeräystoiminnan sujuvoittamiseksi. Tavoitteena on pitää kiinni voimassa olevan rahankeräyslain tavoitteesta estää epärehellinen toiminta rahankeräysten yhteydessä.

Otakantaa.fi on kansalaisten, järjestöjen ja viranomaisten keskinäistä vuoropuhelua ja osallistumista tehostava verkkopalvelu. Palvelu helpottaa kansalaisvaikuttamista ja tiedonsaantia sekä lisää päätösten valmistelun ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja parantaa niiden laatua.

Kysely on auki 30.11.2016 asti.

www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/118/

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jukka Tukia, 0295 488 573, [email protected]
ylitarkastaja Sini Lahdenperä, 0295 488 312, [email protected]