Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Sisäisen turvallisuuden selonteko
Tavoitteena maailman turvallisin maa kaikille ihmisille ja ihmisryhmille

20.5.2021 13.30
SM
Sisäisen turvallisuuden selonteko.
Valtioneuvosto hyväksyi torstaina 20. toukokuuta sisäisen turvallisuuden selonteon ja antoi sen eduskunnan käsiteltäväksi. Selonteon tavoitteena on, että Suomi on tulevaisuudessa entistä turvallisempi maa kaikille Suomessa oleville ihmisille ja ihmisryhmille.

Pelastustoimen asema turvataan sote- ja pelastustoimen uudistuksen yhteydessä

12.11.2019 9.31
SM
Pelastajat, pelastustoimi
Kuva: Miisa Kaartinen
Sisäministeriö on laatinut tavoitteet pelastustoimen uudistamiselle sote-uudistuksen yhteydessä. Tavoitteena on vahvistaa pelastustoimen valtakunnallisia voimavaroja, johtamista ja ohjausta sekä tiivistää alan toimijoiden yhteistyötä. Valmistelua tehdään tiiviissä yhteistyössä koko toimialan kanssa.

Sivut, joissa tagi onnettomuudet .

Sisäministeriö on käynnistänyt tutkinnan Kerimäen rakennuspalon yhteydessä tapahtuneesta onnettomuudesta

4.5.2021 16.28
SM
Pelastaja.
Sisäministeriö on asettanut tutkintalautakunnan selvittämään Kerimäellä 1.5.2021 tapahtunutta rakennuspaloa, jossa loukkaantui vakavasti yksi sopimuspalokuntalainen.

Suomi lähettää kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntija-apua Päiväntasaajan Guineaan

11.3.2021 8.32
SM
Pelastajia harjoittelemassa.
Sisäministeriö on päättänyt lähettää kaksi asiantuntijaa Päiväntasaajan Guinean Bataan, jossa ammusvaraston räjähdys on aiheuttanut laajoja tuhoja. Päiväntasaajan Guinea on pyytänyt kansainvälistä apua räjähdysonnettomuuden pelastustehtävissä. Pelastusopisto toimii lähetettävien asiantuntijoiden työnantajana.

Suomi lähettää pelastustoiminnan asiantuntija- ja materiaaliapua Libanoniin räjähdysonnettomuuden takia

6.8.2020 15.18
SM
Materiaaliapua.
Sisäministeriö on päättänyt lähettää Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismin kautta asiantuntija- ja materiaaliapua Beirutiin räjähdysonnettomuuden takia. Libanon on pyytänyt kansainvälistä apua tilanteen hoitamiseen EU:n pelastuspalvelumekanismilta, johon Suomi kuuluu.

Onnettomuuksien ehkäisyn toimintaohjelmalla parannetaan arjen turvallisuutta

16.12.2019 13.32
SM
Päiväkotiryhmä heijastinliivit päällä
Pelastustoimen onnettomuuksien ehkäisyn toimintaohjelma on valmistunut. Toimintaohjelma määrittelee onnettomuuksien ehkäisylle kansalliset tavoitteet ja tekee siitä yhä vahvemmin osan pelastustoimen kaikkea toimintaa.