Delta i planeringen av webbutbildning för ankarverksamheten

Inrikesministeriet bereder webbutbildning till stöd för ankarverksamheten. Målet är att stärka kompetensen hos de yrkespersoner som arbetar med barn, unga och utsatta personer samt att öka kunskapen om viktiga frågor, till exempel förebyggandet av hedersrelaterat våld och brott bland unga.
Välkommen att tillsammans bygga upp ett utbildningspaket för ankarverksamheten tisdagen den 29 april kl. 10–12. Mötet ordnas i Teams.
Diskussionsmötet riktar sig till yrkespersoner som arbetar med unga, till exempel ungdomsarbetare, lärare, poliser, anställda inom social- och hälsovården och organisationsarbetare. Vi hoppas att du kan delta om du har varit med i ankarverksamheten eller arbetar i en civilsamhällesorganisation eller som myndighet med sådana unga som kan dra nytta av ankarverksamheten. Vi vill höra dina egna erfarenheter samt vilka teman det behövs mer information och diskussion om.
Mötet inleds med ett anförande av Susanna Mara, kriminalöverkonstapel vid Centralkriminalpolisen och projektchef för projektet Katu-Exit. I anförandet behandlas sådana ungdomars liv som hör till gatugäng samt hur de hamnar på vägar som leder till brottslighet. Det dryftas också vad en yrkesperson bör veta innan de skadliga beteendemodellerna utvecklas så långt att de unga, när de blir vuxna, behöver myndigheternas hjälp för att lämna kriminella gäng.
Anmäl dig till mötet senast fredagen den 25 april kl. 18.00: Anmälan till diskussionsmötet (på finska)Länk till en annan webbplats
Vid inrikesministeriet pågår ett projekt för att utveckla ankarverksamheten. I regeringsprogrammet för statsminister Orpos regering har den ökade ungdoms- och gängbrottsligheten identifierats som ett allvarligt problem. Regeringen har förbundit sig att ta i bruk de medel som behövs för att målmedvetet bekämpa och minska ungdoms- och gängbrottsligheten.
Mer information:
Tiina Alanen, specialsakkunnig, tfn 0295 488 593, fornamn.efternamn@gov.fi eller ankkuritoiminta.sm@gov.fi