Hyppää sisältöön
Media

Maahantulon rajoituksia jatketaan 28.11. asti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 4.11.2021 14.44
Tiedote 139/2021

Ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan. Suomen rokotekattavuus ei ole vielä riittävä, ja vaara terveydenhuollon kantokyvyn ylittymisestä on edelleen olemassa. Tämän vuoksi 14.10. tehdyn päätöksen voimassaoloa jatketaan 28.11. asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä.

Valtioneuvoston 14.10. tekemän päätöksen mukaan maahantulon rajoitukset poistettiin 18.10. alkaen EU:n vihreän listan maiden ja alueiden asukkailta. Vihreän listan mailla tarkoitetaan riittävän hyvässä tautitilanteessa olevia maita, joiden osalta Euroopan unionin neuvosto on päättänyt sallia vapaan matkustamisen EU:n alueelle. Listalle lisättiin 28.10. Argentiina, Kolumbia, Namibia ja Peru. Samat lisäykset tehdään myös valtioneuvoston päätöksen liitteenä olevaan maaluetteloon 8.11. alkaen.

Muiden kolmansien maiden osalta maahantulon rajoituksia jatketaan. Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.