Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Veikkaus Oy:n netissä pelattavien rahapelien enimmäistappiorajat säilyvät ennallaan 1.1.-31.3.2021

Sisäministeriö
18.12.2020 11.49
Uutinen

Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien enimmäistappiorajat säilyvät nykyisellään 31.3.2021 asti. Alennettu vuorokausikohtainen enimmäistappioraja säilyy 500 eurossa. Kuukausikohtainen enimmäistappioraja on 2000 euroa. Asiaa koskeva sisäministeriön asetus tulee voimaan 1.1.2021.

Nopearytmisiä pelejä ovat esimerkiksi kasino- ja raha-automaattipelit. Enimmäistappiorajan lisäksi kaikkien pelaajien on edelleen asetettava itselleen vuorokausi- ja kuukausikohtaiset tappiorajat. Itse asetettavat rajat eivät voi olla korkeampia kuin enimmäistappiorajat.

Veikkauksen pelien tappiorajoista säädetään sisäministeriön asetuksella. Enimmäistappiorajoja laskettiin keväällä tilapäisesti niin, että vuorokausi- ja kuukausikohtaiset tappiorajat laskettiin 500 euroon. 1.10.2020 enimmäistappiorajoista säädettiin niin, että vuorokausikohtainen tappioraja säilyi 500 eurossa mutta kuukausikohtainen tappioraja palasi ennalleen 2000 euroon. Lokakuussa voimaan tulleeseen asetukseen sisältyneen määräaikaisen säännöksen voimassaolo päättyy 31.12.2020.

Enimmäistappiorajoja laskettiin keväällä koronapandemian johdosta. Koronavirustilanne on pysynyt vaikeana syksyn aikana ja se voi edelleen vaikuttaa esimerkiksi kuluttajien taloudellista asemaa heikentävästi. Koronavirustilanteeseen voi liittyä myös liialliseen rahapelaamisen liittyviä riskejä. Rahapelihaittojen seuranta ja tutkimus antavat viitteitä siitä, että lyhyellä aikavälillä tai yksittäisinä kertoina suurien summien häviäminen on pidemmälle ajanjaksolle jakaantuvaa korkeaa kulutusta useammin yhteydessä ongelmapelaamiseen.

Päiväkohtaisen enimmäistappiorajoituksen pitämistä 500 eurossa voidaan tämänhetkisessä tilanteessa pitää perusteltuna keinona haavoittuvassa asemassa olevien suojelemiseksi tai kriisitilanteessa mahdollisesti aktivoituvan ongelmapelaamisen ja pelihaittojen ehkäisemiseksi. Toimenpiteellä voidaan ehkäistä varhaisvaiheen pelihaittoja, mutta myös vakavamman peliongelman aktivoitumista. Toimenpide kohdentuu suoraan rahapelaamiseen liittyviin taloudellisiin haittoihin, mutta välillisesti sillä voidaan ehkäistä ja vähentää myös muita liialliseen rahapelaamiseen liittyviä haittavaikutuksia.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Jukka Tukia, p. 0295 488 573, [email protected]