Statsrådet ökar användningen av EU-flaggan

28.3.2023 10.09
IM
Statsrådets byggnader ska öka flaggningen med EU-flaggan på flaggdagar. Det är fråga om ett försök som görs på initiativ av inrikesministeriet. Försöket inleds på Europadagen den 9 maj 2023 och slutar på Europadagen nästa år. Om statsrådets byggnad är försedd med två eller flera flaggstänger, flaggas det med EU-flaggan vid sidan av Finlands flagga.

Finland skickade tusen moderskapsförpackningar till Ukraina

28.3.2023 9.02
IM SHM
Ryssland har förstört en stor del av hälso- och sjukvårdens infrastruktur och människors hem i Ukraina. Hjälpbehovet är stort i landet. Sedan mars 2022 har Finland skickat nödvändigt civilt materialbistånd till Ukraina. Senast, under februari–mars 2023, har Finland skickat bland annat tusen moderskapsförpackningar till landet. 

Pekka Kokkonen blir samordnare för polissektionen i fredsbevarande insats i Somalia

24.3.2023 14.08
IM Polisstyrelsen
Överkommissarie Pekka Kokkonen har valts till uppdraget som samordnare för polissektionen i Förenta Nationernas (FN) fredsbevarande insats i Somalia UNSOM (United Nations Assistance mission in Somalia). Kokkonen är direktör för polishundsinrättningen, som hör till Polisyrkeshögskolan.

Ansvaret för brandvarnare överförs från den boende till byggnadens ägare

23.3.2023 14.36
IM
Det ska göras flera ändringar i räddningslagen och lagen om Räddningsinstitutet. Till exempel överförs anskaffningen och underhållet av brandvarnare i bostäder från den boende till byggnadens ägare från ingången av 2026.

Se även